Over Expeditie NEXT

Expeditie NEXT is hét Nationale Wetenschapsfestival waar jong en oud antwoord kunnen vinden op al hun vragen. Op 2 mei vindt het festival plaats in de Maassilo, Rotterdam!

Tijdens Expeditie NEXT - hét Nationale Wetenschapsfestival kan iedereen 10 uur lang wetenschap beleven in en rondom de Maassilo in Rotterdam! Beleven? Ja, want overdag kunnen kinderen en hun (groot)ouders duizend-en-een vragen stellen aan wetenschappers uit heel Nederland, op leerzame expedities gaan, mini-colleges bezoeken, wetenschapsdocumentaires kijken met een bak popcorn in de hand en op de Science Fair verwonderlijke proefjes doen. In de avond kunnen jongeren in Club Now&Wow in bed kruipen met jonge wetenschappers, talkshows bijwonen of ontspannen van op wetenschap geïnspireerde kunst.

--

Expeditie NEXT is een initiatief van de Nationale Wetenschapsagenda (NWA). In dit programma vallen onder andere wetenschapscommunicatie en outreach activiteiten. Het NWA-programma is opgezet door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en wordt uitgevoerd door de Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek. De NWA brengt publiek, stakeholders en wetenschappers samen om vraagstukken te identificeren, onderzoeken uit te voeren, de maatschappij bij onderzoek te betrekken en actief de opgedane kennis te delen met de maatschappij. Met Expeditie NEXT wil de NWA de Nederlandse bevolking laten zien hoe dichtbij wetenschap is, hoe belangrijk het is voor onze maatschappij en hoe vooruitstrevend het wetenschapsklimaat in Nederland is.   

46.17.1.47