Ontdek de ruimte met André Kuipers

Dagdeel: dag Categorie: vragen

Dagprogramma 14.45-15.30 | #Durftevragen sessies - Middenzaal
 

Astronaut André Kuipers en journalist Sander Koenen nemen je mee op een waanzinnige reis door de ruimte. Naar een wereld waar ‘boven’ en ‘onder’ niet bestaan. Een wereld waar je kunt hardlopen op de muur en fietsen zonder zadel. En waar water niet in druppels naar beneden valt, maar zweeft in bollen om je heen! Onderweg ontdek je van alles over de fascinerende wereld van wetenschap en techniek. En over hoe bijzonder onze eigen planeet aarde is. Heb je na de ruimtereis nog een brandende vraag aan André Kuipers? Aan het eind van de voorstelling beantwoordt Nederlands enige astronaut vragen van kinderen in het publiek.

Bio: Het ruimtevaart avontuur van André Kuipers begon toen hij twaalf was en sciencefiction boekjes kreeg van zijn oma. Hij wist het zeker: ooit zal ik zelf de aarde vanuit de ruimte bekijken. In 1998 werd hij na lang studeren geselecteerd als astronaut. Na jaren van nog meer trainen vloog hij voor het eerst in 2004 naar het internationale ruimtestation ISS. Missie DELTA duurde 11 dagen. Veel te kort, vond André. Hij wilde niets liever dan terug naar de ruimte om daar voor langere tijd te wonen en te werken. In 2011 verliet André de aarde opnieuw voor een verblijf van 193 dagen in de ruimte - de langste Europese ruimtevlucht tot dan toe.

Bio: Sander Koenen is journalist en schrijver hij schreef de autobiografie van André Kuipers waarop hij ook het kinderboek Jij bent astronaut van...ruimteschip Aarde baseerde. 

46.17.1.47