24. Durf te Vragen!

Bij sommige onderwerpen is het misschien spannend om vragen te stellen. Maar vragen stellen is de basis van wetenschap! Domme of stomme vragen bestaan niet. Zet je vraag op een kaartje en ga erover in gesprek in de gezellige huiskamer van Durf te Vragen! Ieder uur is er een andere wetenschapper om je vragen te beantwoorden:

Verliefdheid met Linda Duits

Het is lente, de tijd van het jaar om verliefd te worden! Ben jij ooit verliefd geweest? Hoe weet je dat eigenlijk, of je verliefd bent? Hoe vaak kun je verliefd worden in je leven? En bestaat de ware liefde? Wat is versieren en hoe doe je dat? Waarom zoenen mensen met elkaar als ze verliefd zijn? Linda Duits beantwoordt alle vragen over verliefdheid die je eigenlijk niet durft te stellen.

Ben ik normaal?! met Dide van Eck

Sommige mensen zijn lang, anderen zijn klein, hebben lang haar, kort haar, of iets ertussenin, zijn wit van huidskleur, of bruin, geel of zwart, en sommigen zijn vol, zwaarlijvig of dik, anderen dun of slank. Welke verschillen zie jij om je heen? En wat denken we te ‘weten’ over wat voor persoon iemand is op basis van zijn/haar/hun lichamelijke kenmerken? Kunnen we dat eigenlijk wel weten? En wat nou als dat beeld helemaal niet klopt? Over dit soort vragen gaat Dide van Eck graag met jou in gesprek!   

Ruzie?! met Thirza Lagewaard

Wat doe je als je het oneens bent met elkaar? Over religie, racisme, of klimaatverandering? Ruzies waar je er niet uit komt. Hoe ga je dan verder, zonder dat je elkaar de hersens inslaat? Hoe komt het dat sommige mensen heel anders denken en wat kun je dan doen? Thirza Lagewaard beantwoordt alle vragen over meningsverschillen die je eigenlijk niet durft te stellen.

12:00 – 13:00 | Verliefdheid met Linda Duits
13:00 – 14:00 | Ben ik normaal?! met Dide van Eck
14:00 – 15:00 | Ruzie?! met Thirza Lagewaard
15:00 – 16:00 | Ben ik normaal?! met Dide van Eck
16:00 – 17:00 | Ruzie?! met Thirza Lagewaard

Linda Duits is sociale wetenschapper en weet alles over liefde en verliefdheid.

Dide van Eck is onderzoeker Gender & Diversiteit aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

Thirza Lagewaard is filosoof en onderzoekt hoe mensen ermee omgaan als ze anders denken over onderwerpen.