87. Plaats Delict

Het lijkt alsof er iemand op zoek is geweest naar de Wetenschat van Professor Nova Next en heeft geprobeerd alle kennis te stelen! Het is heel belangrijk om snel te weten te komen wat er is gebeurd en wie de boef is. Zou hij sporen hebben achtergelaten op de plaats delict? En met welke sporen komen we er dan achter wat er is gebeurd? Dat is nog niet zo makkelijk! 

 

Samen met de Forensische Opsporing en het NFI ga je sporenonderzoek doen op de plaats delict. We bemonsteren met wattenstaafjes, maken een vingerafdruk en testen of we bloed hebben gevonden.

Madeleine is criminoloog en werkt als wetenschappelijk onderzoeker bij het Nederlands Forensisch Instituut. Samen met collega’s werkt zij aan projecten om de aanpak van het plaats delict onderzoek verder te ontwikkelen. Met verschillende partners uit de strafrechtketen wordt samen gewerkt aan een toekomstbestendig plaats delict onderzoek.

Ingrid is forensisch onderzoeker bij de politie in Noord Nederland. Zij doet onderzoeken op de plaats delict. Bij een misdrijf of brand kunnen sporen namelijk meer vertellen. Wat is er gebeurd?  Zij  zoekt dan naar DNA-sporen, vingerafdrukken, schoensporen en nog veel meer. Deze sporen stelt zij veilig om in het laboratorium vervolgonderzoek te kunnen doen.