79. Stoepplantjes excursie

Voel je als een echte onderzoeker op excursie en leer meer over de magische en verstopte wereld van de stoepplantjes. Die zijn namelijk ontzettend belangrijk. Ze koelen de stad, ze zorgen ervoor dat water sneller wegloopt als het regent, ze zijn goed voor schone lucht en belangrijk voor de natuur. 

Met het stoepplantjesproject willen we samen met jou onderzoeken welke planten er op en langs je stoep groeien en waarom. We willen dit samen met zoveel mogelijk mensen in heel Nederland doen. 

 

Sinds januari 2021 is Nienke Beets PhD kandidaat bij de Hortus botanicus en vakgroep Science Communication & Society (SCS) binnen Universiteit Leiden. Tijdens haar PhD gaat ze in de eerste plaats met het stoepplantjes burgerwetenschapsproject onderzoeken welke stoepplantjes waar voorkomen en waarom. Stoepplantjes zijn goed voor mens en natuur in de stad. Door meer leren over deze planten hopen we daarmee uiteindelijk ook een bijdrage te kunnen leveren aan het vergroenen van dorpen en steden met wilde planten.