Vraag maar Raak! met Anna Gimbrère

Op een podium heet Anna de kinderen en gasten welkom en stelt ze voor aan een reeks wetenschappers. Elke gast wordt door Anna voorgesteld en beantwoordt vragen van de kinderen uit de zaal. Anna stelt vragen als het stil valt en coördineert welke kinderen de vragen kunnen stellen. Ze vat samen waar nodig.

In totaal zijn er 5 gasten, die allemaal een half uur op het podium staan.

Tijdschema: 
11:30 – 12:00 | Alles over wetenschap met Marcel Levi
12:30 – 13:00 | Alles over reptielen met Sterrin Smalbrugge
13:30 – 14:00 | Alles over dino’s met Jimmy de Rooij
14:30 – 15:00 | Alles over dieren en gevoelens met Mariska Kret
15:30 – 16:00 | Alles over gezondheid met Diederik Gommers

Verzorgd door Anna Gimbrère, verbonden aan de KRO-NCRV

Alles over wetenschap met Marcel Levi 
Marcel Levi (NWO) is de grote baas van alle wetenschappers in Nederland. Waarom is wetenschap zo belangrijk? Hoe kan de wetenschap de wereld redden? En wat heb je allemaal nodig om wetenschapper te worden? Voor alle wetenschappers in de dop is dit vragenvuur een absolute must! Kom tussen 11:30 en 12:00 uur langs om Marcel Levi te horen spreken. Lees hier meer. 

Alles over reptielen met Sterrin Smalbrugge 
Misschien ken je Sterrin wel van YouTube, van een van haar educatieve theatershows, van National Geographic Junior, van TV-programma’s of van haar kinderboeken over reptielen. Sterrin bestudeert reptielen en amfibieën over de hele wereld en is expert hierin. Ze is ook nog eens super goed in vragen beantwoorden. Heb jij een brandende vraag? Of wil je meer leren? Vraag Sterrin maar raak! Lees hier meer. 

Alles over dino’s met Jimmy de Rooij 
Jimmy heeft altijd al versteld gestaan van verschillende dieren. Voor Jimmy zien uitgestorven dieren eruit als wezens uit een andere wereld. In zijn onderzoek richt Jimmy zich vooral op de groei, ontwikkeling en het gedrag van gehoornde dinosaurussen. Lees hier meer. 

Alles over dieren en gevoelens met Mariska Kret
Mariska Kret is hoogleraar Cognitieve Psychologie aan de Universiteit Leiden. Mariska is nieuwsgierig naar de emoties van dieren en doet hier ook onderzoek naar. Lijken de emoties van mensen en dieren namelijk op elkaar? Lees hier meer. 

Alles over gezondheid met Diederik Gommers
Diederik Gommers is dokter en baas van de afdeling intensive care in het Erasmus MC in Rotterdam. De intensive care is de plek in het ziekenhuis waar mensen liggen die heel ziek zijn. Hierdoor weet Diederik heel veel over gezondheid en kan daarom al jullie vragen beantwoorden. Lees hier meer.