Expeditie NEXT gaat weer On Tour! Op zaterdag 1 oktober gaan we tijdens het Weekend van de Wetenschap naar Zeeland. Nova Next en Sneek Stronk gaan samen naar de open dag van NIOZ Zeeonderzoek in Yerseke.

Kinderen en volwassen kunnen met elkaar op Expeditie De Woeste Zee. Met allerlei proefjes en activiteiten ontdek je de wonderen van de onderwaterwereld. Kom je ook? Toegang is gratis!

Water is van levensbelang voor mens, dier en natuur. Driekwart van het water op aarde is zee. De zee maakt zuurstof, neemt warmte en CO2 op en geeft ons voedsel en energie. Maar de zee is ook gevaarlijk. Een Watersnoodsramp zoals 70 jaar geleden willen we natuurlijk nooit meer.

Wetenschappers van het NIOZ onderzoeken hoe we het land beter beschermen tegen de stijgende zeespiegel en hoe we slimmer kunnen omgaan met de zee. Want door klimaatverandering verandert de zee en ook de natuur in de zee verandert mee. 

NIOZ Zeeonderzoek en Expeditie NEXT, het Nationale Wetenschapsfestival voor kinderen, slaan op 1 oktober de handen ineen! Nieuwsgierige kinderen en ouders gaan met wetenschappers op expeditie langs verschillende activiteiten: zeewiersnoepjes maken, rondkijken op een echt onderzoekschip of zelf testen of planten sterker zijn dan golven. Zo ontdekken ze samen de grote rol van de zee in de toekomst. Meer informatie vind je op www.nioz.nl/opendag