27 februari 2020 - 1 maart 2020

Huishoudbeurs

Van 27 februari t/m 1 maart staat Expeditie NEXT - On Tour op de Huishoudbeurs! Hier laten we zien wat wetenschap is en welke rol onderzoek speelt in je dagelijks leven. Want ook al zie je wetenschap niet, het is vaak een stuk dichterbij dan je denkt. Zo speelt wetenschap een essentiële rol bij ziekte en gezondheid, en bij het beantwoorden van de de vraag die centraal staat op de Huishoudbeurs: hoe wordt je kerngezond 100 jaar oud?

Tijdens de Huishoudbeurs vertellen bekende wetenschappers wat er nodig is om topfit stokoud te worden. Tijdens de Stel je voor... colleges kun je alles leren over de invloed van voedsel, stress en slaap op een ouder wordend lichaam. Test je kennis tijdens de Feit of Fabel Quiz. Ontdek wat wetenschap is in de Wat is Wetenschap container en meet de gezondheid van je lijf en botten in het Healthy Aging Lab. Doe een leefstijlcheck, stap in een verouderingspak of draag een steentje bij aan de wetenschap door mee te doen met een live onderzoek!

Expeditie NEXT - On Tour wordt georganiseerd namens de Nationale Wetenschapsagenda (NWA) in samenwerking met VSC (de sectororganisatie van wetenschapsmusea en science centres) en verschillende universiteiten en hogescholen uit heel Nederland. Expeditie NEXT - On Tour sluit in heel Nederland aan bij bestaande evenementen, beurzen, nationale dagen en festivals om te laten zien hoe dichtbij wetenschap is.

Programma

Volg ons