Zwarte Cross

Expeditie NEXT gaan On Tour! We zijn van vrijdag 15 tot en met zondag 17 juli op de Zwarte Cross. Daar vind je ons op het Blagenparadijs: dé plek voor kinderen en hun ouders. Ga jij mee op Expeditie met ZELP? Dan ontdek je hoe jouw tong beweegt als je praat en ben je welkom op het Kletskoppen Kindertaalfestival.

Expeditie Aardbewoners met ZELP

Mensen zijn zó raar! Je kan het ze eigenlijk ook niet kwalijk nemen. Ze hebben maar 2 armen en benen, hele kleine oogjes en moeten eten, drinken en slapen om in leven te blijven. Ik ben Zelp, vanuit de planeet VER10 gestuurd om onderzoek te doen naar deze vreemde diersoort. Wat ik grappig vind aan mensen is dat ze elkaar nodig hebben, maar ook de hele dag bezig zijn om elkaar dwars te zitten. Hoe ze met elkaar samenleven noemen ze cultuur. Lastig woord hè? Wat is dat eigenlijk? Ik weet het ook niet precies. Het heeft te met afspraken die ze met elkaar maken, maar bijvoorbeeld ook met taal en de dingen die ze doen. En er zijn ook verschillende culturen, waarin weer verschillende dingen belangrijk zijn. Daar zou ik best eens meer over willen leren! 

Ben jij ook klaar om meer te leren over dat gekke mensenvolk? Kom dan naar het Blagenparadijs en ga op Expeditie Aardbewoners

Meer weten? Bekijk de website van Zwarte Cross

Wetenschappers

Kletskoppen Kindertaalfestival

Spraaklab Groningen

Gedragswetenschapper