Hee, kijk eens aan, bezoek! Wat leuk dat jij een kijkje komt nemen op mijn pagina! Ik zal me even voorstellen: mijn naam is Hannah Klaver en ik zorg dat alles hier op rolletjes loopt. Laat je niet foppen door mijn uiterlijk: Ik ben misschien klein van stuk, maar sta mijn mannetje wel, hoor! Als het moet leg ik met gemak drie boeven tegelijk in de knoop. 

Ik zit alleen met een klein probleempje, waar ik wat hulp bij kan gebruiken. Of eehm… een groot probleem eigenlijk! De kluis van Middelburg, met al het geld van de stad, wordt bedreigd! Samen kunnen we er vast achterkomen wie de kluis wil stelen en hoe we de stad kunnen redden. Ga je mee op onderzoek? Als echte detectives speuren we naar aanwijzingen, waarbij we allerlei kennis opdoen en samenwerken met de politiek, de politie en de rechtbank. En we stellen ook heel veel vragen. Waarom zou iemand iets willen stelen, bijvoorbeeld. Of hoe maken we samen de wereld een beetje eerlijker?

Als jouw speurneuzenbloed hiervan sneller gaat stromen, ga dan zeker mee op expeditie: Bewaak de kluis van Middelburg! 

Hoe zou jij het geld verdelen als jij de baas was?   Elk jaar op Prinsjesdag komt de minister van Financiën met het Koffertje naar de Tweede Kamer. In dit koffertje zit de begroting voor Nederland, oftewel een voorstel waaraan het geld wordt uitgegeven. Moeten er meer juffen of meesters komen of meer agenten? Meer bomen of meer wegen? De Tweede Kamer beslist waar het geld besteed wordt.

Vandaag krijg jij de kans om het geld te verdelen! Wat kies jij?

 

Stap in het verhaal van een kustdorp dat voor spannende uitdagingen rondom het klimaat staat. Kijk met een silent disco koptelefoon een animatiefilm over de stijgende zeespiegel en ga er daarna over in gesprek met anderen. Hoe hebben we het eigenlijk over klimaatverandering? Zijn er verschillende manieren om er naar te kijken? En hoe zou jij dit aanpakken? Doe mee aan dit leuke experiment!

Ga mee op Expeditie en ervaar hoe we droge voeten houden, ook als de zeespiegel stijgt.