Klaar voor de start? Mooi! Ik heb gehoord dat jij een sportief type bent! Houd je van rennen, vliegen, springen? Ik wel!   Mijn naam is dokter Kyona enne… ik zit niet graag stil. Met mijn team wetenschapskampioenen probeer ik te ontdekken hoe we nóg beter, nóg sneller en nóg slimmer kunnen worden. Dat doen we bijvoorbeeld door te kijken wat er in een mensenlichaam en in hersenen gebeurt. We willen alles weten over voeding, over gezondheid en over lekker in je vel zitten. Zo ontdekken we de succesformule voor de gezondste kampioenen van de toekomst. Dat kunnen we natuurlijk niet alleen, dus jouw hulp daarbij kan ons kampioenenteam goed gebruiken!    Klaar voor de start? Let’s go! Ren naar expeditie: Kampioenenkoorts

Ontdek de kracht van samenwerking en creëer kleurrijke beeld- en klankpatronen in Harmonic Dissonance: Quartet!

Breng een bezoek aan de Sophia bus, een mobiel onderzoekslab! Doe een computertaakje terwijl je ogen gevolgd worden met “eye-tracking”, en laat je hersenactiviteit meten tijdens het doen van een rekentaakje. Kom langs en ervaar hoe we jouw hersenen kunnen meten!

Kom in dit mobiele lab kennismaken met Furhat, een sociale robot die leuke verhalen kan vertellen. Speel ‘Waar is Wally’ met een slimme eyetracker bril op die kan achterhalen wat jouw zoekstrategie is én maak de natuur mee in een virtuele ervaring. Ervaar het lab op wielen!

Wist je dat een hagedis zijn staart kan laten vallen om een vijand af te leiden? Daarna kan hij zijn staart gewoon zelf weer aan laten groeien met behulp van stamcellen. Dat noemen we met een moeilijk woord regeneratie.

Benieuwd hoe regeneratie werkt in een mens? Ga dan met ons mee op De Regeneratie Reis! Gebruik de voorwerpen om zo te leren wat er gebeurt als je nieren, hart, gewrichten of alvleesklier niet meer werken. Kijk daarnaast ook de filmpjes om te leren hoe onderzoekers regeneratie gebruiken om mensen beter te maken en om ziekten te onderzoeken.

Ga voor de interactieve spiegel staan en neem een kijkje in je eigen lichaam! Lijkt het jou ook cool om je lichaamsdelen in 3D te zien? Met handgebaren kan je eenvoudig tussen de lichaamsdelen switchen en informatie verkrijgen. Leer spelenderwijs je lichaam kennen!

Wie ben jij? Meestal beantwoord je deze vraag met je naam, hoe oud je bent en waar je woont. Maar wat zegt dat over wie je écht bent? Hoe zit het met je binnenwereld: je gedachten, je gevoelens, je talenten, dingen die je lastig vindt of hoe je over jezelf denkt…? En hoe zit het met je brein? Bestaat er zoiets als een taal- of wiskundeknobbel? Benieuwd? Kom, we gaan op avontuur om te ontdekken wat voor binnenwereldavonturier je bent!

Wist je dat ons DNA bepaalt hoe wij eruitzien? Net als je lichaam heeft fruit ook DNA. Kom DNA uit een aardbei halen en ervaar hoe gaaf het is om zelf met DNA te werken!

Oh nee! Professor Smakeleuk is zijn smaak verloren. Maar hoe moet hij nu verder met zijn proef? Kan jij hem helpen om het zuurste drankje te vinden? Kom mee naar zijn lab, speel de spellen en kom alles te weten over zuur!

We horen en lezen steeds meer over DNA. Het bepaalt je haarkleur en oogkleur, en is heel nuttig: van het oplossen van misdaden tot het opsporen van ziektes. Maar hoe ziet DNA er eigenlijk uit? Kom hier achter door je eigen DNA te bekijken! Je kunt zelfs je DNA in een buisje aan een ketting mee naar huis nemen én je kunt een eetbare DNA-streng maken van snoepjes!