Op expeditie

“Welkom expeditieleden, wat leuk dat jullie er zijn!”

Kom met me mee, dan vertel ik je alles over het Nederland in de volgende eeuw. 

Het is hier tegenwoordig altijd bloedheet. Vanochtend lag ik nog op het strand van Utrecht! Ja, daar loopt tegenwoordig de kustlijn, nu Zuid-Holland, Noord-Holland en Zeeland onder water zijn gelopen. Maar verder is het hier vandaag de dag precies hetzelfde als in jouw tijd. Geen vliegende auto’s, zoals je ziet, geen robots die ons lekkere drankjes brengen. En ik moet nog steeds naar de sportschool om fit te blijven. Want gezonde hamburgers waar je niet dik van wordt zijn nog stééds niet uitgevonden.

Op een dag vond ik, diep verborgen onder een dikke laag stof, een heel oud boek. Een boek uit het jaar 2022, het jaar waar jij vandaan komt. Dat boek ging over wetenschap, en daar zag ik hoeveel iedereen toen wist. Er waren slimme mensen die onderzoek deden naar allerlei dingen, zoals het leven op aarde en de geheimen van het heelal. De mensen waren toen zo goed bezig, ze waren zo nieuwsgierig en ze wisten al zoveel! Elke dag werd er wel iets nieuws uitgevonden, leek het. Maar de mensen zijn gestopt met vragen stellen. Ze hingen maar een beetje slap voor de tv of zaten aan hun telefoons geplakt. Zonde, vind ik. Want er was een schat aan kennis én er lag nog veel meer klaar om nog ontdekt te worden. Als we dat hadden gedaan had onze wereld er nu misschien heel anders uitgezien. En toen kwam ik met mijn vrienden op een idee. Wat nou als we terugreizen naar dat jaar? Dan kunnen we de mensen vertellen dat ze de toekomst nog veel toffer en beter kunnen maken! 

Daarom ben ik in mijn tijdcapsule gestapt (ja, die hebben we nog net wèl uitgevonden), heb een flinke slinger aan het jarenrad gegeven en hoppa, ik landde zó in het Nederland van 2022. Nooit gedacht dat daar zoveel kinderen waren die ons konden helpen om de kennis te verzamelen en de helden van de toekomst te worden! 

Wil je trouwens mijn vrienden ontmoeten? Kom dan maar mee! Ik stel je graag voor aan: