De kaartverkoop voor Expeditie NEXT 2025 is nog niet gestart.

Kom met het openbaar vervoer en reis met de Arriva-kortingsactie voor €5 naar Zutphen! Kinderen t/m 12 jaar reizen gratis. Kijk op www.arriva.nl/expeditienext voor de actievoorwaarden en bestel daar je vervoersbewijs. Kom je op de fiets? Fietsen kunnen geparkeerd worden bij de tijdelijke fietsparkeerplekken bij de Stationsstraat, ’s Gravenhof en op de hoek van de Pelikaanstraat en de Martinetsingel. Daarnaast kun je gebruikmaken van de bestaande fietsparkeerplekken, zoals aan de stadskant van het station (NS) en op de Boompjeswal en de Paardenlaan (t.h.v. de Laarstraat). Kijk voor meer mogelijkheden op deze website.

Uiteraard. Het programma is van 11:00 tot 17:00 uur. Je bent welkom wanneer en hoe lang je zelf wilt.

Het programma is gemaakt voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Maar de ervaring leert dat ook jongere kinderen zich goed vermaken bij een deel van het programma. Ook zal er ander soort vermaak zijn, denk aan springkussens. Voor ieder wat wils!

Er is geen los programma voor volwassenen. Maar elk programmaonderdeel is ook interessant voor volwassenen en je kunt wetenschappers alle vragen stellen die je hebt. Ja, dit mag. Behalve in enkele binnenlocaties mag je overal eigen eten en drinken consumeren. Naast onze barren en foodtrucks is er ook veel lokale horeca die eten en drinken aanbieden.

Wij zorgen voor bewegwijzering zodat je het festival makkelijk kunt vinden. Op het festival zelf ontvangt iedereen een plattegrond, waarop alle programmaonderdelen duidelijk vindbaar zijn.

Bijna alle binnenlocaties zijn rolstoeltoegankelijk: alleen Dat Bolwerck is gedeeltelijk toegankelijk en Luxor en de Wildeman zijn niet toegankelijk. Heb je (medische) hulpvragen? Kom dan naar een van de kassa- en infopunten, dan proberen we je te helpen.

Op Expeditie NEXT is er geen prikkelarme ruimte. Het is mogelijk rustiger in de lounge op de Zaadmarkt en in de tuin van Dat Bolwerck. Mocht je kind echt behoefte hebben aan een prikkelarme ruimte, dan kan er een mail gestuurd worden naar info@expeditienext.nl.

Tickets die je op de dag zelf koopt, betaal je met PIN. Eten en drinken kun je pinnen en/of contant betalen, dit is afhankelijk van de horeca.