Plattegrond

Hieronder zie je een interactieve plattegrond van de binnenstad van Middelburg. Ontdek alvast wat je waar kan doen tijdens Expeditie NEXT! Hoe werkt het?

  1. Klik op een rode speld op de kaart.
  2. De naam van de locatie verschijnt er boven.
  3. Klik op de naam van de locatie die je wilt bezoeken.
  4. Er opent een pagina met meer informatie over de locatie én over al het programma wat er tijdens Expeditie NEXT plaatsvindt op die plek.

 

Over Middelburg

Middelburg is de hoofdstad van Zeeland en moet al rond de 9e eeuw zijn ontstaan. Het heeft een rijke geschiedenis: van uitvoerige handel en historische kloosters tot uitvindingen zoals die van de telescoop. Het heeft de Watersnoodramp doorstaan in 1953 en bombardementen in de Tweede Wereld oorlog te verduren gehad.

In 1769 werd al het Zeeuwsch Genootschap der Wetenschappen opgericht om het beoefenen van kunsten en wetenschappen in Zeeland te stimuleren. Met de Hogeschool HZ University of Applied Sciences en University College Roosevelt (UCR) is Middelburg ook vandaag de dag een bruisende studentenstad. We zijn heel blij dat Expeditie NEXT dit jaar in Middelburg plaatsvindt. De gemeente, lokale instellingen, ondernemers en natuurlijk inwoners ontvangen ons met open armen.