Plattegrond

Hieronder zie je een interactieve plattegrond van de binnenstad van Franeker. Ontdek alvast wat je waar kan doen tijdens Expeditie NEXT! Hoe werkt het?

  1. Klik op een rode speld op de kaart.
  2. De naam van de locatie verschijnt er boven.
  3. Klik op de naam van de locatie die je wilt bezoeken.
  4. Er opent een pagina met meer informatie over de locatie én over al het programma wat er tijdens Expeditie NEXT plaatsvindt op die plek.

 

Over Franeker

Franeker is een van de Friesche Elfsteden en dankzij haar beroemde universiteit meer dan 200 jaar ook een bruisende studentenstad. Helaas voor Franeker, werden de goede professoren weggekocht door de universiteiten in Leiden en Groningen. Veel studenten vertrokken ook naar die steden. Daarom besloot Napoleon, die de macht had in Nederland op dat moment, in 1811 om de Franeker Universiteit te sluiten.

Ondertussen is Franeker wederom een bruisende stad met veel betrokken inwoners. De Academie van Franeker bestaat uit veertig vrijwilligers die het universiteitsleven van Franeker weer nieuw leven inblazen. Maar ook evenementen als de jaarlijkse PC, de grootste kaatswedstrijd ter wereld, en de Agrarische Dagen trekken tienduizenden mensen naar de stad. We zijn heel blij dat Expeditie NEXT in Franeker plaatsvindt. De gemeente, de ondernemers, de Academie en natuurlijk alle inwoners ontvangen ons met open armen.