Het hele programma van Expeditie NEXT 2023 is bekend!

Het volledige programma is bekend!

Het is feest want het programma is rond! Het belooft 3 mei een bomvolle, leuke en leerzame dag te worden in Middelburg met wel meer dan 100 mooie programmaonderdelen. Bekijk hier het hele programma en hier het blokkenschema van de activiteiten die een tijdsslot hebben. 

Tijdens het festival zijn alle programmaonderdelen op loopafstand van elkaar en zijn de meeste onderdelen doorlopend te bezoeken. Dat geldt echter niet voor ze allemaal, dus we raden je aan alvast naar het blokkenschema te kijken! Zo voorkom je dat de kinderen hun favoriete onderdeel missen. Er zijn ook programmaonderdelen waarvoor een aanmelding nodig is, hieronder meer informatie:

Mis het niet: wetenschappelijke boekenmarkt met signeersessies!

Wil je iets tastbaars mee naar huis nemen en misschien wel jouw idool ontmoeten? De Drvkkery organiseert een wetenschappelijke boekenmarkt, vol met de leukste kinderboeken gericht op wetenschap. Op leerzaam en verrassend avontuur met dieren in de stad? Koop Perronpapegaaien & krekelcriminelen, op safari in de stad! en laat het tussen 15.30 – 16.00 uur door de schrijver en bioloog Auke-Florian Hiemstra signeren! Interesse in reptielen? Koop het Het Grote Reptielenboek of Het fascinerende leven van reptielen van Sterrin Smalbrugge en laat deze speciaal door haar signeren tussen 16.30 -17.00 uur! 

Is jouw kind dé nieuwe wetenschapsjournalist?

Wil jouw kind de wetenschappers en bezoekers van Expeditie NEXT alles bevragen? Ga samen met Kindercorrespondent Tako Rietveld op pad en leer in één uur hoe je journalist wordt. Mail naar Expeditie NEXT als jouw kind interesse heeft. Geef aan of je kind om 11:00, 12:00, 14:00 of 15:00 uur wil deelnemen aan de workshop met Tako Rietveld. Wees op tijd, want er is beperkt plek!

Is je kind een vragensteller en wil het meedoen in een podcast?

Stelt jouw kind altijd veel vragen? Meld je kind dan aan om mee te praten en te leren over kunstmatige intelligentie en wat het voor ons allemaal betekent. Wie weet hoor je je kind samen met andere kinderen terug op Spotify in een echte podcast!

Nog geen kaartje? 

Wil je ook langskomen maar heb je nog geen kaartje? Bestel dan hier je tickets! Voor kinderen is Expeditie NEXT gratis. Volwassenen betalen € 7,50, hiervoor krijg je twee drankjes.