Home

De wetenschat, is dat een échte schat? hoor ik je denken. Jazeker. Het is alleen geen schat met geld of juwelen. Nee, de wetenschat bevat iets veel waardevollers! De Wetenschat bevat kennis, en kennis is precies wat we nodig hebben.

Om de toekomst nog veel toffer te maken hebben we jouw hulp nodig. Want jij kan de Wetenschat redden, door te ontdekken wat we al weten, te bekijken welk onderzoek er nu allemaal wordt gedaan en de vragen voor de toekomst te stellen. En dat doen we hier, in Franeker, de stad die vandaag voor één dag het centrum van het wetenschapsuniversum vormt. Kan ik op je rekenen?

Kies een van de expedities die ik voor je heb uitgestippeld. Mijn vrienden en ik zullen je begeleiden bij elke stap van dit avontuur! Volg de missies die ze je geven en maak een onderdeel van de Wetenschat compleet. Zin in een uitstapje naar een ander wetenschapsgebied? Goed idee, dat maakt het éxtra interessant. En de mooiste vondsten komen soms uit het niets, lijkt het wel… Wie weet wat jij voor onverwachte ontdekkingen doet door een uitstapje naar een ander stukje van de wetenschap te maken en plotseling een verband te ontdekken dat niemand eerder zag!