Kaartverkoop Expeditie NEXT gestart!

Voor allerlei wetenschappelijke proefjes, spellen en tours moet je in de komende meivakantie in Zutphen zijn. Expeditie NEXT, het nationale wetenschapsfestival voor kinderen, vindt op woensdag 1 mei plaats en kaarten zijn vanaf 1 maart te koop. Bioloog en dierenexpert Auke-Florian Hiemstra is er in ieder geval bij: ‘Ik kan niet wachten om nieuwsgierige kinderen van alles te leren over vijf stadsdieren die iedereen kent, maar waarvan niemand de verhalen weet!’, aldus de oud-presentator van tv-programma Willem Wever.

Tijdens zijn theatercollege op Expeditie NEXT neemt Hiemstra kinderen mee op safari in de stad. Het is voor hem bijzonder dat het festival dit jaar in Zutphen neerstrijkt, omdat hij in Zutphen op de middelbare school heeft gezeten. De stad waar bij Hiemstra het zaadje is geplant om bioloog te worden: ‘Ik had een geweldige biologiedocent, meneer Planting. Leuke naam, he? Zijn verhalen en enthousiasme over planten en dieren motiveerden mij enorm om ook bioloog te worden. De magie die hij over het vakgebied overbracht, wil ik doorgeven aan de kinderen nu!’

Wat is er nog meer te doen op Expeditie NEXT?
Alle onderwerpen binnen de wetenschap komen tijdens het festival aan bod. Kinderen kunnen als mini-arts in een echte operatiekamer werken, leren waarom walvispoep goed is voor de biodiversiteit, spelen met een robothond of een eigen zeedijk met LEGO bouwen. Het volledige programma wordt de komende weken bekendgemaakt en vind je hier. Bekijk hier sfeerbeelden van het festival van vorig jaar.

Haal vanaf 1 maart je kaarten (gratis voor kinderen)
Het festival vindt plaats op 1 mei 2024 in het centrum van Zutphen. Van 11:00 tot 17:00 uur staat de binnenstad geheel in het teken van het wetenschapsfestival. Op vele locaties in het stadscentrum, met de Houtmarkt, de Zaadmarkt en het ‘s-Gravenhof als festivalhart, vind je meer dan honderd wetenschapsactiviteiten. Expeditie NEXT zet in op brede toegankelijkheid en is daarom gratis voor kinderen tot 18 jaar. Volwassenen betalen € 7,50. Zij krijgen hiervoor op de dag zelf ook twee consumptiebonnen. Vanaf 1 maart zijn hier tickets te bestellen.