In de vijftiende eeuw bevond zich op de plek van Zaadmarkt 88 herberg ‘De Wildeman’. Achter de klassieke gevel vind je stijlvol ingerichte kamers die je meenemen naar de wereld van twee eeuwen geleden. Stap binnen en ontdek wat je er allemaal kunt doen tijdens Expeditie NEXT.

Adres: Zaadmarkt 88, 7201 DN Zutphen

Het Hampshire Hotel ligt net zoals het Oude Stadhuis aan het ‘s-Gravenhof. Het hotel wordt gekenmerkt door zijn zeventiende en achtiende eeuwse kunst. 

Adres: ‘s-Gravenhof 6, 7201 DN Zutphen

Het ‘s-Gravenhof is een van de oudste pleinen in Zutphen. Bekijk hier wat er tijdens Expeditie NEXT allemaal te doen is.

 

Bekijk hieronder wat er tijdens Expeditie NEXT te doen is op de Zaadmarkt en Houtmarkt!

Het Oude Stadhuis is gebouwd in de veertiende eeuw en wordt nu gebruikt als Burgerzaal. Dat is de ontvangstruimte van de gemeente Zutphen. Het Oude Stadhuis bevindt zich in het hart van het festival. Er zijn verschillende activiteiten, dus loop vooral naar binnen tijdens je bezoek aan Expeditie NEXT.

Adres: ‘s-Gravenhof 1, 7202 DN Zutphen

Het Luxor Theater is een van de oudste filmtheaters van Nederland. Het theater is in 1918 opgericht en bestaat dus al langer dan honderd jaar. Op 1 mei zijn er verschillende shows in het theater en kan je er ook films bekijken.

Adres: Houtmarkt 64, 7201 KM Zutphen

Sinds 2017 is Bibliotheek Zutphen gevestigd in de gerenoveerde en gemoderniseerde Broederenkerk. Tijdens Expeditie NEXT verzorgt de bibliotheek een leuk en educatief programma. Ook onthullen ze die dag hun nieuwe Bieblab.

Adres: Broederenkerkplein 2, 7202 JP Zutphen

Dat Bolwerck is een kunstenaarsinitiatief en een expositieruimte. Bekijk hieronder wat er tijdens Expeditie NEXT te doen is!

Adres: Zaadmarkt 112, 7201 DE Zutphen

De Walburgiskerk opent haar deuren voor Expeditie NEXT. De kerk stamt uit de dertiende eeuw en behoort tot de tien grootste kerken van Nederland. Tijdens Expeditie NEXT zijn er verschillende programmaonderdelen in de kerk te vinden.

Adres: Kerkhof 3, 7201 DM Zutphen

Stedelijk Museum Zutphen en Museum Henriette Polak zijn te vinden in het stadspaleis Hof van Heeckeren. Tijdens Expeditie NEXT kun je hier naar interactieve tentoonstellingen en workshops.

Adres: ‘s-Gravenhof 4, 7201 DN Zutphen