Het Hampshire Hotel ligt net zoals het Oude Stadhuis aan het prachtige ‘s-Gravenhof. Het hotel wordt gekenmerkt door zijn rijke 17e en 18e eeuwse kunst. Niet verlegen zijn om tijdens de expeditie het Hampshire Hotel binnen te stappen en aan te sluiten bij een veelbelovende sessie. 

Adres: ‘s-Gravenhof 6, 7201 DN Zutphen

Het ‘s-Gravenhof is een van de oudste pleinen in Zutphen. De open ruimte van het plein is de geschikte plek om tijdens de expeditie je een weg te banen langs talrijke wetenschappers. Sluit je aan bij een van de vele activiteiten die het hof rijk is.

Adres: ‘s-Gravenhof, Zutphen

 

De Zaadmarkt en Houtmarkt kennen al sinds hun oprichting in de middeleeuwen een rijke geschiedenis. De twee marktstraten dienen sinds het ontstaan als een belangrijke ontmoetingsplek met een grote economische functie. Ook tijdens Expeditie NEXT kan je over beide markten dwalen en je bij verschillende wetenschappers laten verrassen door verschillende activiteiten. 

Adres: Zaadmarkt en Houtmarkt

Het Oude Stadhuis is gebouwd in de 14e eeuw en wordt nu gebruikt als Burgerzaal. Dat is de ontvangstruimte van de gemeente Zutphen. Het Oude Stadhuis bevindt zich in het hart van het festival. Er zijn verschillende activiteiten, dus loop vooral naar binnen tijdens je bezoek aan Expeditie NEXT.

Adres: ‘s-Gravenhof 1, 7202 DN Zutphen

Het Luxor Theater is een van de oudste filmtheaters van Nederland. Het theater is in 1918 opgericht en bestaat dus al langer dan 100 jaar. Op 1 mei zijn er verschillende shows in het theater en kan je ook de wondere wereld van de film ontdekken.

Adres: Houtmarkt 64, 7201 KM Zutphen

Sinds 2017 is de Bibliotheek Zutphen gevestigd in de gerenoveerde en gemoderniseerde Broederenkerk. Tijdens Expeditie NEXT verzorgt de bibliotheek een leuk en educatief programma. Ook onthullen ze die dag hun nieuwe Bieblab!

Adres: Broederenkerkplein 2, 7202 JP Zutphen

Dat Bolwerck is een kunstenaarsinitiatief en een expositieruimte. Door middel van workshops en activiteiten stimuleert Dat Bolwerck de verbeeldingskracht en nieuwsgierigheid van jonge geesten op het gebied van wetenschap en kunst.

Adres: Zaadmarkt 112, 7201 DE Zutphen

De Walburgiskerk opent haar deuren voor Expeditie NEXT. De kerk stamt uit de 13e eeuw en behoort tot de tien grootste kerken van Nederland. Tijdens Expeditie NEXT zijn er verschillende programmaonderdelen in de kerk te vinden.

Adres: Kerkhof 3, 7201 DM Zutphen

Stedelijk Museum Zutphen en Museum Henriette Polak zijn te vinden in het stadspaleis Hof van Heeckeren. Tijdens Expeditie NEXT kun je hier naar interactieve tentoonstellingen en workshops om op een boeiende en educatieve manier kennis te maken met diverse wetenschappelijke onderwerpen.

Adres: ‘s-Gravenhof 4, 7201 DN Zutphen