Het stadhuis van Middelburg ligt helemaal centraal aan de Markt in de stad. Vroeger zaten hier mensen zoals wethouders en de burgemeester, maar die werken tegenwoordig op een andere locatie. Kijk eens omhoog als je voor het gebouw staat, het stadhuis heeft namelijk een toren met een klok en een carillon, dat is een klokkenspel. Grappig feitje: Middelburgers noemen de toren Malle Betje, omdat de klok altijd achterloopt bij die van de Lange Jan!

In het Abdijcomplex vind je de mooie, en stiekem ook wel een beetje mysterieuze, kloostergangen. Vanuit hier kan je een kijkje nemen in de Kloostertuin, het groene hart van het klooster. Al eeuwenlang lopen mensen door deze gangen heen. Op Expeditie NEXT jij ook!

Het Abdijplein staat bekend als het culturele hart van de stad en is al sinds de Middeleeuwen een belangrijke plek in Middelburg. Vandaag de dag worden er heel veel leuke activiteiten georganiseerd.

Zo ook tijdens Expeditie NEXT! Neem een kijkje tussen de mooie poorten en gebouwen van dit plein.

De Koorkerk is een mooie eeuwenoude kerk die vroeger werd gebruikt door de monniken en nonnen van Middelburg. Het is tegenwoordig nog steeds een belangrijke plek voor de kerkgemeenschap en ook andere bewoners van de stad. Vergeet niet te kijken naar het orgel dat er hangt, dat is namelijk het oudste van Nederland!

De Nieuwe Kerk is onderdeel van wat vroeger de abdij van Middelburg was, die wel uit de 12e eeuw stamt! Het heeft de Lange Jan toren en de Koorkerk als buren. Je kan de kerk herkennen aan de twee punten van het gebouw en aan de grote lichte ramen.

De Markt vormt het levendige middelpunt van de stad, er gebeurt hier van alles! Het plein wordt omringd door allerlei winkels, gezellige cafeetjes en het Stadhuis. Er wordt hier al eeuwenlang gehandeld en nu nog steeds worden er markten georganiseerd.

De Stichting Volkssterrenwacht Philippus Lansbergen & Hans Lipperhey Museum is de oudste volkssterrenwacht van Nederland. Op de sterrenwacht is van alles te beleven. Het is een plek waar iedereen naartoe mag komen en je kan leren over de uitvinding van de telescoop en over de geschiedenis van sterrenkunde. Bij helder weer kan er zelfs door telescopen naar de maan, de planeten en de sterren worden gekeken!

Boekhandel de Drvkkery is bekend binnen én buiten Zeeland. Deze prijzenwinnende winkel verkoopt niet alleen boeken, maar is ook bezig met muziek, kunst en film. Het heeft een eigen brasserie en organiseert ook nog eens live optredens!

Het Zeeuws Museum is hét museum waar je van alles kan leren over de provincie Zeeland! Het ligt aan het Abdijplein middenin Middelburg. De collectie van het museum vertelt verhalen over onze samenleving, van vroeger tot nu. Het daagt je uit om soms op andere manieren naar dingen te kijken.

De Nieuwe Burg is een winkelstraat middenin het bruisende Middelburg, tussen de Markt en de Groenmarkt in. Het bevat verschillende winkels, waaronder de SNS-bank.