On tour

Na de grote editie van Expeditie NEXT in Franeker op 6 mei 2022, zijn we het land in getrokken. Expeditie On Tour stond op de Zwarte Cross in Lichtenvoorde en was te gast bij NIOZ Zeeonderzoek in het Zeeuwse Yerseke. Op die manier maakten nog meer nieuwsgierige kinderen en hun begeleiders kennis met de wonderen van de wetenschap.

Expeditie Aardebewoners op de Zwarte Cross
Professor Nova Next kwam samen met haar vriendin Zelp naar het Blagenparadijs. Dit stukje Zwarte Cross is alleen toegankelijk voor kinderen en hun begeleiders. Verstopt in de bossen en tussen de grote podia ontdekten de kinderen alles over taal en cultuur, zoals:
  • In het Spraaklab van Rijksuniversiteit Groningen ontdekte je hoe je tong eruit ziet tijdens het praten.
  • Bij de Koeientaalquiz van het Meertens Instituut werd getest hoe goed kinderen koeientaal verstaan.
  • Het Kletskoppen Festival van Radboud Universiteit Nijmegen daagde de kinderen met allerlei quizjes en opdrachten uit om hun taalkennis te verbeteren.
  • Bij CSI Blagenparadijs gingen kinderen op forensisch onderzoek uit samen met studenten van Universiteit Amsterdam. En zeker dat de dader werd gevonden!
Zelp was zat vol energie na drie dagen in het Blagenparadijs: ‘Het is fantastisch om te zien met hoeveel plezier kinderen nieuwe dingen willen ontdekken, willen leren en willen helpen. Dat geeft veel hoop voor de toekomst!’


Aftermovie Expeditie NEXT - On Tour - Zwarte Cross 2022

Aftermovie Expeditie NEXT – On Tour – Zwarte Cross 2022


 

Expeditie De Woeste Zee in Yerseke
Expeditie NEXT On Tour naar Zeeland. Dan moet Sneek Stronk natuurlijk mee. Samen met professor Nova Next ging hij langs bij de open dag van NIOZ Zeeonderzoek. Zij organiseerden voor jong en oud een heerlijke dag. Op ontdekkingstocht door een echte boot, zeewiersnoep maken, zelf overstromingen nabootsen met hulp van LEGO en de zeebodem op om te ontdekken wat daar allemaal leeft.
Ruim duizend bezoekers doken in de wondere wereld van de zee en veroorzaakten de eerste file ooit in Yerseke. Nova Next en Sneek Stronk gingen tevreden weer richting de toekomst om zich voor te bereiden op Expeditie NEXT op 3 mei in Middelburg!


Aftermovie Expeditie NEXT - On Tour @ NIOZ

Aftermovie Expeditie NEXT – On Tour @ NIOZ