De Bleek en Benedentuin en De Wildeman zijn onderdeel van het festivalterrein. Het Wijnhuisfonds, dat zich inzet voor het bevorderen van het stedelijk schoon in de gemeente Zutphen, opent speciaal voor ons deze twee historische locaties in Zutphen om kinderen ook daar te enthousiasmeren voor de wetenschap.

Arriva maakt een duurzame reis naar Expeditie NEXT mogelijk. Speciaal voor deze dag bieden ze een dagretour Expeditie NEXT aan. Met de Arriva-kortingsactie kom je met het hele gezin op een duurzame manier naar Expeditie NEXT. Voor maar 5 euro bestel je via www.arriva.nl/exeditienext een dagticket, geldig vanaf een Arriva-bus of treinstation in Gelderland. Kinderen t/m 12 jaar reizen gratis. Bekijk de website voor de actievoorwaarden.

InZutphen (VVV Zutphen) is de organisatie die zich richt op de promotie van de stad Zutphen en de omliggende regio. Ze spelen een rol in het bevorderen van lokale evenementen en activiteiten, waaronder samenwerkingen zoals met Expeditie NEXT. InZutphen ondersteunt de verspreiding van informatie over het kinderwetenschapsfestival in Zutphen, met als doel het onder een brede doelgroep te promoten.

Sint-Walburgiskerk opent haar deuren voor Expeditie NEXT. De kerk stamt uit de 13e eeuw en behoort tot de tien grootste kerken van Nederland. Tijdens Expeditie NEXT zijn er verschillende programmaonderdelen in de kerk te vinden.

Bibliotheek Zutphen is tijdens Expeditie NEXT een educatieve hub waar kinderen worden aangemoedigd om hun nieuwsgierigheid te gebruiken en hun liefde voor experimenteren en leren te ontwikkelen.

Rechtbank Gelderland neemt deel aan Expeditie NEXT om kinderen op een toegankelijke wijze inzicht te geven in het rechtssysteem. Kinderen stappen in de wereld van rechtspraak door aan een fictieve kinderzitting of een quiz deel te nemen.

Het cultuurhistorisch museum Stedelijk Museum Zutphen en Museum Henriette Polak met modern-klassieke schilder- en beeldhouwkunst zijn samen te vinden in het stadspaleis Hof van Heeckeren. Tijdens Expeditie NEXT kunnen kinderen hier naar interactieve tentoonstellingen en workshops die hen op een boeiende en educatieve manier kennis laten maken met diverse wetenschappelijke onderwerpen.