Hoe werkt nieuws? Met Tamara Seur en Yael de Haan

Dagdeel: dag Categorie: vragen

Dagprogramma 17.15-17.45 | #Durftevragen sessies - Middenzaal

Kijk jij weleens naar het journaal? Wat is ‘nieuws’ eigenlijk? Als je er even over nadenkt dan komen er best wel wat vragen naar boven. Want wie bepaalt eigenlijk welke verhalen je wel, en welke verhalen je niet te zien krijgt op het journaal? En wat moet er allemaal gebeuren voordat het verhaal te zien is op de televisie? Wanneer is een verhaal ‘nieuwswaardig’ en hoe bepalen we of nieuws betrouwbaar is? Jeugdjournaal presentatrice Tamara Seur en mediawetenschapper Yael de Haan gaan in gesprek over het nieuws en vertellen je alle feitjes over berichtgeving in de media. 

Bio: Tamara Seur is verslaggever en televisiepresentator voor het NOS Jeugdjournaal. Ze wordt gedreven door haar wil om het menselijke verhaal te vertellen en over te brengen. 

Bio: Yael de Haan is docent aan de Hogeschool Utrecht in Kwaliteitsjournalistiek in Digitale Transitie. Ze is betrokken bij onderzoek naar online verificatie van journalistieke bronnen en onderzoekt hoe je journalistieke verhalen kunt vertellen met maatschappelijke impact.