InScience filmfestival

Dagdeel: dag Categorie: kijken

Dagprogramma 11:15-18:00 | Filmzaal

Pak een bak popcorn, plof neer bij een korte wetenschapsfilm en praat na met wetenschappers! InScience vertoont de mooiste, ontroerendste en grappigste wetenschapsfilms uit haar programmering. Over wormgaten, apparaten als vrienden en vriendschap in de ruimte. Bij elke film zal een wetenschapper demonstreren hoe deze onderwerpen onderzocht worden.

Programma:

Mr Hublot

Vertoning 1 – 11:15 uur
Na afloop van de film zullen onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam uitleggen hoe zij onderzoek doen met verschillende robots. Een robot als huisdier, om mee te praten of gewoon om mee te spelen? Help het onderzoeksteam - door te vertellen hoe jij robots ziet en wat jij belangrijk vindt aan een robot.

Vertoning 2 – 15:00 uur
Tino Borst en Chiwei Luu zijn robotontwerpers aan de TU Delft en brengen robotbal Fizzy mee. Ze leggen uit waarom en hoe ze die voor kinderen met kanker hebben ontwikkeld.

We can't live without Cosmos

Vertoning 1 – 12:30 uur
Frank Rensen, aankomend sterrenkundige aan de Universiteit van Leiden, vertelt je na het zien van de film alles over naar de maan reizen in het verleden, heden en in de toekomst.

Vertoning 2 – 17:15 uur
Kartik Kumar is ruimtevaart- en planetenonderzoeker aan de TU Delft en bootst ruimtevaartmissies naar Mars na in het midden van de woestijn. Hoe hij dat doet? Je hoort het in zijn digitale rondleiding op Mars.

Einstein- Rosen

Vertoning 1 – 13:45 uur
Naar de toekomst reizen is niet iets dat alleen in science-fiction films gebeurt: onze eigen André Kuipers heeft het zelf gedaan! Maar tijd en ruimte gedragen zich extremer dan hier op Aarde. Astronoom Joeri van Leeuwen (ASTRON) legt uit hoe tijd en ruimte vervormen in het heelal.

Vertoning 2 – 16:15 uur
Evita Verheijden, theoretisch natuurkundige van de Universiteit van Amsterdam, legt uit of tijdreizen wetenschappelijk gezien mogelijk is en weet alles over zwarte gaten.

InScience is hét Nederlandse filmfestival voor de wetenschapsfilm. Door middel van film wil het wetenschap toegankelijk maken voor het grote publiek.

Beeld door Jimmy Israel