Mr. Hublot

Dagdeel: dag Categorie: kijken

Dagprogramma - 11:15 & 15:00 | Filmzaal

Mr. Hublot is een obsessieve man. Hij leeft in het midden van een stad die bijna geheel bestaat uit machines. Door angst voor de buitenwereld blijft Hublot binnen, waar hij zijn omgeving strak controleert. Hij zorgt dat zijn schilderijen recht hangen, zijn lampen werken en dat de vele sloten aan zijn deur op slot zijn. Maar dan hoort hij een robothond blaffen in de straten. Een hond in de steek gelaten en alleen. Hublot heeft medelijden met de hond, maar is hij in staat om een mechanisch dier in zijn nette huis te laten?
 

11:15 - Na afloop van de film zullen onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam uitleggen hoe zij onderzoek doen met verschillende robots. Een robot als huisdier, om mee te praten of gewoon om mee te spelen? Help het onderzoeksteam - door te vertellen hoe jij robots ziet en wat jij belangrijk vindt aan een robot.

15:00 - Toni Borst en Chiwei Luu zijn robotontwerpers aan de TU Delft en brengen robotbal Fizzy mee. Ze leggen uit waarom en hoe ze die voor kinderen met kanker hebben ontwikkeld.

BioInScience is hét Nederlandse filmfestival voor de wetenschapsfilm. Door middel van film wil het wetenschap toegankelijk maken voor het grote publiek.