Wat is het voedsel van de toekomst?

Dagdeel: avond Categorie: vragen

Avondprogramma 20:45-21:20 | New Scientist Live - Club WOW

Hoe gaan we in 2050 bijna tien miljard monden voeden? Hoe gaan we ermee om dat het aantal mensen met obesitas nog nooit zo hoog is geweest terwijl een record aantal wereldburgers honger lijdt? Een wetenschappelijke studie, onlangs gepubliceerd in The Lancet was duidelijk: we moeten minder vlees en bewerkt voedsel consumeren en vooral groente, fruit en granen tot ons nemen. Of we willen of niet. Het menu van 2030 bevat zeer zeker minder dierlijk voedsel en het gros van wat in 2035 op tafel staat is duurzaam, gezond en lokaal. Wat is het voedsel van de toekomst?  

Karin Thomas: Karin Thomas is wetenschapper duurzaamheid en Agrifood aan Tilburg University. Haar onderzoek is gefocust op het voedsel van de toekomst en zij vraagt zich af hoe we in 2050 twee miljard extra monden gaan voeden. Daarnaast is ze eigenaar van haar eigen consultancy bureau.

Jaap Seidell: Jaap Seidell is hoogleraar voeding en gezondheid aan de Vrije Universiteit Amsterdam en publicist van vele boeken over gezonde voeding. Als deskundige adviseert hij verschillende nationale en internationale wetenschappelijke organisaties, waaronder de World Health Organisation en de Gezondheidsraad.

Host: Martijn van Calmthout | Sidekick: Joris Janssen.