Silent Disco Meningenfabriek

Dagdeel: avond Categorie: kijken

Avondprogramma | City Lab - Kiss | duurt 25 minuten start om 20:30 | 21:00 | 21:30

Laat je verrassen door onze experts. De slimme stad gaat ons leven ingrijpend veranderen. Daar heb jij vast een mening over. Laat je eerst even bijpraten door onze experts. Krijg je ineens een nieuwe mening? Laat het ons dan weten. Na afloop kan je met de expert nog even doorpraten

Bio: City Lab is een programma van NEMO Kennislink in Amsterdam. We werken samen met verschillende partners aan een slimme, technologische en duurzame toekomst. Een van de speerpunten is de stad van toekomst, de slimme stad.

Programma 

20:30 | Mark Wiebes (Nationale Politie)
Data heeft geen ziel, gebruik de jouwe!

Mark Wiebes is innovatiemanager bij de Politie. De Politie innoveert, probeert scherp te zijn en gebruik te maken van technologie, op een manier die bij onze rechtsstaat past. Proportionaliteit (past het middel bij de kwaal) is daarin erg belangrijk.

21:00 | Emiel Rijshouwer (EUR)
Technologie en Privacy in Openbare Ruimte

Emiel Rijshouwer is industrieel ontwerper en stadssocioloog. Hij promoveerde op onderzoek naar de evolutie van Wikipedia en de Wikimedia Foundation en werkt als onderzoeker aan de Erasmus Universiteit samen met de gemeente Rotterdam aan een project over bewustwording over data in de openbare ruimte.

21:30 | Luuk Schokker (BOLD Cities)
Show us the data: hoe maken we de slimme stad zichtbaar (en waarom)?

Luuk Schokker is programmacoördinator van het Leiden-Delft-Erasmus Centre for BOLD Cities. Dit onderzoekscentrum richt zich op de betekenis van data voor burgers en bestuurders in de stad. Hij houdt zich voornamelijk bezig met projecten rondom 'datawijsheid' en burgerparticipatie.