Wat stop jij in jouw lijf?

Dagdeel: avond Categorie: doen

Avondprogramma - 19.30-23:30 | Experience Lab - Place Pigalle 
 

Wereldwijd worden er producten vervalst, en dan hebben we het niet over een neppe merktas maar over producten die je met een glas water of een slok bier inneemt, zoals drugs op een avondje uit. Maar ook andere geneesmiddelen zoals viagra worden vaak vervalst en verkocht of denk zelfs aan implantaten. Met deze vervalste producten ben je wel wat verder van huis dan als je met een neppe merktas thuiskomt. Hoe weet je nou of jouw pil of implantaat vervalst is?

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu geeft op Expeditie NEXT een kijkje in eigen keuken en laat je zien hoe je door middel van een product scanner en verschillende analytische meettechnieken, drugs, geneesmiddelen en implantaten kunt scannen en verkennen en zo daadwerkelijk kunt zien wat jij in je lijft stopt. 

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zet zich al meer dan 100 jaar in voor een gezonde bevolking in een gezonde leefomgeving. Met een centrale rol in de infectieziektebestrijding en in landelijke preventie- en screeningsprogramma's.  Zo ondersteunt het RIVM burgers, professionals en overheden bij de uitdaging onszelf en onze leefomgeving gezond te houden.