Neem een kijkje bij de expositie van Het Zeeuws Palet, een vereniging van mensen die het heel leuk vinden om met beeldende kunst bezig te zijn. Wandel door de oude kloostergangen en bewonder de kleurrijke schilderijen van vogels. Je hoort ze bijna zingen! Welke vind jij het mooist?

De Vleeshal is een bekend museum en centrum voor kunst midden in Middelburg! Ontdek hier de tentoonstelling Slo Mo Mother van kunstenares Emma Jääskeläinen! Op de foto (gemaakt door Lasse Juuti) zie je Emma aan het werk aan het kunstwerk Repose.

Aan de hand van een speurtocht ga je op zoek naar details in de kunstwerken die zelf niet te missen zijn met hun vormen en kleuren. Om 12:00, 14:00 en 16:00 uur wordt een speciale knutseltafel in de tentoonstellingsruimte gezet en ga je zelf aan de slag met schapenwol, een van de materialen waarmee Emma Jääskeläinen ook werkt. Kom jij ook?

Van welk nummer krijg je spontaan tranen in je ogen? En welke muziek zet je aan als je blij bent? Muziek betovert ons brein. Drs. Marlijn Janson neemt je mee op de reis die muziek maakt door je hersenen. Wat gebeurt er in je hoofd als je muziek luistert? En wat gebeurt er als je muziek maakt? Met een elektro-encefalogram (EEG) kun je live zien wat er gebeurt in je brein! Zo kunnen de hersengolven van muziekluisteraars en musici worden gemeten.

Kom zien en voelen wat muziek met je doet!

Tijden:

11:30 – 12:00 uur

13:30 – 14:00 uur

15:30 – 16:00 uur

Ga als echte taalwetenschapper zelf gaan puzzelen met woorden, zinnen en verborgen betekenissen. Doe mee aan memory met kleuren en vormen, aan de razend spannende domino-taalrace of aan een spel waarbij je moet raden wat iemand anders gaat zeggen. Heb jij een talenknobbel? Doe dan mee aan het Talen Rad van Fortuin waarbij je talenkennis kunt testen. Spelen met taal was nog nooit zo leuk!