Vroeger hadden mensen geen horloges of klokken, maar hoe wisten ze dan hoe laat het was? Kom een zonnewijzer maken en leer hoe deze werkt! Ontdek hoe je de tijd kan aflezen met een zelfgemaakte zonnewijzer.

Wist je dat de zon vlekken heeft? Kom door de telescoop kijken en zonnevlekken tekenen! Door met een telescoop te kijken en te tekenen wat je ziet ontdek je hoe astronomen vroeger vastlegden wat ze zagen. Van de maan, tot planeten en natuurlijk ook de zon. Door goed te kijken, ontdek je steeds meer.

Wist je dat je van een leeg blikje met een speldenprik gaatje en lichtgevoelig papier een camera kunt maken? Cool he! Kom hier om te leren wat een Camera Obscura is en hoe dit werkt. Het is eigenlijk de basis van het fototoestel. Dat had je niet gedacht zeker? Dat de camera van jouw telefoon ook vervangen kan worden door een leeg colablikje!

Kom langs, pak een blikje en maak je eigen foto van Middelburg!

Kom mee op reis naar Mars! En als we daar zijn aangekomen, dan hebben we natuurlijk
honger. Maar hoe kan je groenten verbouwen op zo’n andere planeet? In deze workshop
ga je dat onderzoeken en ook zelf aan de slag.

Je gaat een eigen experiment doen met planten en je mag het resultaat ook nog mee naar huis nemen. Zo kunnen je eigen planten groeien en kun je je eigen voedsel eten.

Kom langs bij de Ruimtelandbouwer!