Astronaut Mindy Howard traint voor haar droom: haar eerste ruimtereis. Ze weet dus heel goed wat je allemaal moet weten en kunnen om astronaut te worden. Wil jij stiekem ook astronaut worden? Kom ontdekken hoe je dat kunt worden en hoe je een ruimtereis overleeft?!

 

We gaan op reis naar Mars. Als je daar bent aangekomen, dan heb je honger. Maar hoe kan je groenten verbouwen op Mars? In deze workshop ga je dat onderzoeken en ook echt uitvoeren!

In het NOVA Mobiel Planetarium ga je mee op reis door het heelal. Van de aarde en de maan tot aan zwarte gaten, botsende sterren en voorbij zoevende rotsblokken. Dit wil je niet missen, dus kom lekker naar binnen en vergaap je aan het heelal! 

Stel je voor dat je net als een astronaut op de maan staat en dat je de aarde in de verte ziet. Het kunstwerk GAIA is een lichtgevende gigantische wereldbol en laat dit magische effect zien. Wil jij even het gevoel hebben dat een astronaut bent die naar de aarde kijkt?? Kom dan naar de Martinikerk en ga op reis naar de sterren.

Hoe past het zonnestelsel in je woonkamer? Arjen Dijkstra vertelt je er prachtige verhalen over in het huis van de uitvinder van het Planetarium!

Bezoek het Eise Eisinga Planetarium en ontdek wat je als astronaut moet weten over de planeten, je ruimtereis en het universum. Wil je het zonnestelsel in het klein ontdekken? Of weten hoe het zonnestelsel Bekijk hoe Eise Eisinga dit eeuwen geleden heeft gebouwd en ontdek hoe ver je moet reizen naar het verste plekje in het universum. Of ontdek de filmzaal en ontdek al geheimen van het heelal, ruimtereizen en planeten:

Het museum is doorlopend te bezoeken, er is zelfs een speurtocht door de exposities! In de planetariumkamer kun je het zonnestelsel in het klein bewonderen, hier wordt regelmatig uitleg gegeven tijdens het festival.

Filmzaal:

11:45 – 12:05 | De Hemelbouwer met Arjen Dijkstra

12:45 – 13:05 | Word astronaut: reik naar de sterren! Met Mindy Howard

13:45-  14:05 | De Hemelbouwer met Arjen Dijkstra

14:45 – 15:05 | Word astronaut: reik naar de sterren! Met Mindy Howard

15:45 – 16:05 | De Hemelbouwer met Arjen Dijkstra

Stap in een ruimtevaartuig en vlieg naar de ruimte! Speel de serious games en leer alles over de zon.

 

Hoe ziet de aarde of Jupiter eruit vanuit de ruimte? In SpaceBuzz maak je een gave VR-experience naar de ruimte! Laat je leiden door een video van André Kuipers in een reis naar de ruimte en kijk vanuit die prachtige plek terug op de aarde.

Ben jij bang in het donker? Duisternis is soms spannend, maar er gebeurt heel veel interessants in het donker! Kom maar eens kijken in het Donkerte Doolhof van Donkerte van de Wadden! In het doolhof maak je kennis met verschillende thema’s binnen de nacht, van sterrenkunde tot chronobiologie. Ontdek hoe nachtdieren ’s nachts hun weg kunnen vinden met spannende proefjes. Ga mee op tijdreis door de sterrenkunde. En ontrafel het effect van lichtvervuiling op je nachtrust in een gigantisch vogelhuis!

 

Waarom lijkt het alsof de tijd supersnel gaat als je een toffe game speelt. Terwijl het mega langzaam gaat als je huiswerk maakt. Dat heeft alles te maken met de klok in je hoofd. Een klok in je hoofd? Jazeker, die bestaat! Onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen doen onderzoek naar deze klok. Wil jij ze helpen? Draai een rondje mee in het spannende Rad des Tijds.