Hoe zou jij het geld verdelen als jij de baas was?   Elk jaar op Prinsjesdag komt de minister van Financiën met het Koffertje naar de Tweede Kamer. In dit koffertje zit de begroting voor Nederland, oftewel een voorstel waaraan het geld wordt uitgegeven. Moeten er meer juffen of meesters komen of meer agenten? Meer bomen of meer wegen? De Tweede Kamer beslist waar het geld besteed wordt.

Vandaag krijg jij de kans om het geld te verdelen! Wat kies jij?

 

Wij mensen hebben elkaar nodig. In dit lab kom je erachter waarom en wat je hersens hier mee te maken hebben door een aantal challenges te doen. Die kun je oplossen, mét hulp van elkaar door jullie breinen te syncen. Want met samenwerken kun je veel meer bereiken dan alleen! Kom voetballen, complimentjes uitdelen of schrijf mee aan het kindermanifest!

Stap in het verhaal van een kustdorp dat voor spannende uitdagingen rondom het klimaat staat. Kijk met een silent disco koptelefoon een animatiefilm over de stijgende zeespiegel en ga er daarna over in gesprek met anderen. Hoe hebben we het eigenlijk over klimaatverandering? Zijn er verschillende manieren om er naar te kijken? En hoe zou jij dit aanpakken? Doe mee aan dit leuke experiment!

Ga mee op Expeditie en ervaar hoe we droge voeten houden, ook als de zeespiegel stijgt.

Zeg eens, hoe denk jij dat een wetenschapper eruitziet? Maak een tekening en zorg dat jouw tekening voor het einde van de dag aan de wand hangt! Wie kunnen er allemaal wetenschapper worden? En zouden er veel verschillen zijn tussen wat andere kinderen tekenen?

Ga mee op Expeditie om erachter te komen hoe een wetenschapper eruitziet! Wat denk jij?