Wat is humor eigenlijk? Doe mee aan dit onderzoek en leer alles over de rol die humor speelt bij hoe we met elkaar omgaan. Kom kijken en ervaar hoe belangrijk het is om te lachen!

Bij Erfgenamen van Esperanza ontdek je meer over de levens van mensen in slavernij op Curaçao. Middelburg had een belangrijke rol in de slavenhandel, ook op Curaçao. Leer over de geschiedenis van Curaçao en de plaatsen die te maken hebben met slavernij. Samen geven we door tekeningen een gezicht aan de mensen in slavernij. De tekeningen worden een onderdeel van de expositie en van het onderzoek naar de verbeelding van slavernij door kinderen.

Hoe zou jij het geld verdelen als jij de baas was?   Elk jaar op Prinsjesdag komt de minister van Financiën met het Koffertje naar de Tweede Kamer. In dit koffertje zit de begroting voor Nederland, oftewel een voorstel waaraan het geld wordt uitgegeven. Moeten er meer juffen of meesters komen of meer agenten? Meer bomen of meer wegen? De Tweede Kamer beslist waar het geld besteed wordt.

Vandaag krijg jij de kans om het geld te verdelen! Wat kies jij?

 

Wij mensen hebben elkaar nodig. In dit lab kom je erachter waarom en wat je hersens hier mee te maken hebben door een aantal challenges te doen. Die kun je oplossen, mét hulp van elkaar door jullie breinen te syncen. Want met samenwerken kun je veel meer bereiken dan alleen! Kom voetballen, complimentjes uitdelen of schrijf mee aan het kindermanifest!