In het Kleurenlab komen verschillende kleurenproeven aan bod zoals; Uit welke kleuren is 1 kleur opgebouwd? Waarom lijkt het op jouw tekening met de ene bril op zomer en met de andere bril winter? En hoe kun je kleuren mengen zonder ze te mengen? Kom naar het Kleurenlab op Expeditie NEXT en leer meer over het splitsen van kleuren. 

Alvast meer weten over Kleuren splitsen in het Kleurenlab? Bekijk https://www.loket-z.nl/ dan hier!

Verzorgd door Loket-Z.

Bouw met LEGO en ontdek wat een katalysator is en hoe het werkt. Wist je bijvoorbeeld dat we deze allerkleinste bouwstenen nodig hebben voor auto’s, medicijnen en brandstoffen? Katalysatoren spelen een grote rol in ons dagelijks leven, maar het kan goed zijn dat je er nog nooit van hebt gehoord! Ze zitten in onze auto’s om uitlaatgassen schoner te maken, we gebruiken ze om medicijnen te maken en ze zijn heel belangrijk in het ontwikkelen van nieuwe brandstoffen, bijvoorbeeld waterstof. 

Verzorgd door Demi Snabilié, Maartje van Rijn en Rens Ham van de Universiteit van Amsterdam

Licht maakt onze wereld zichtbaar en geeft het kleur! Het is zo normaal, dat je er niet bij stil staat. Maar weet jij wat een hologram is? Eigenlijk is het een 3D-beeld, gemaakt van licht. Op Expeditie NEXT zie je een levensgrote 3D-hologram, de onderzoekers van AMOLF vertellen je daarbij alles over licht en hoe een hologram werkt. Deze bijzondere verschijning kun je ook zelf maken. Ga aan de slag en ontdek de magie van licht!

Alvast meer weten over AMOLF? Bekijk Amolf.nl dan hier!

Verzorgd door AMOLF, een organisatie voor natuurkundig onderzoek.

Programmeer zelf LEGO robots, speel tegen je vrienden een FIRST® Tech Challenge wedstrijd, of bestuur zelf de grote FIRST® Robotics competition robots. Kom tijdens Expeditie NEXT naar het interactieve FIRST® Robotlab! En maak kennis met de verschillende programma’s van de doorlopende robotica leerlijn van FIRST.

Jonge technici uit heel Nederland zullen aanwezig zijn om inspirerende verhalen te vertellen over hun zelfgebouwde robots en over hun carrière in de techniek. 

Alvast meer weten of het FIRST® Robotlab? Bekijk https://ftcnetherlands.eu/ dan hier!