Informatie

WANNEER? Woensdag 3 mei (meivakantie), 11:00 – 17:00 uur
WAAR? De binnenstad van Middelburg
VOOR WIE? Nieuwsgierige kinderen van 6 tot 12 jaar en hun ouders/begeleiders
WAT? Experimenten, live-onderzoek, mini-colleges, shows en meer!

KAARTJES KOPEN

Expeditie NEXT is uitverkocht. Nog geen kaartje? Houd onze website, Facebook en Instagram in de gaten. Hier communiceren we direct als er toch weer kaarten vrij komen. Dit laten we gelijk weten, dan zijn tickets aan de kassa te koop.

TIJDEN

Het programma is op 3 mei van 11:00 tot 17:00 uur, met uitzondering van Vragenvuur met Diederik Jekel. Dit onderdeel eindigt om 17.15 uur. Vanaf 10:00 uur zijn de kassa’s geopend.

De meeste programmaonderdelen zijn doorlopend. In het blokkenschema kun je zien welke onderdelen op een specifiek tijdstip starten. Wil je een programmaonderdeel echt niet missen? Wees op tijd, want per locatie geldt een maximumcapaciteit.

OPENBAAR VERVOER

Middelburg is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Vanaf het NS Station Middelburg is het slechts 10 minuten lopen tot het festivalhart: de Markt en het Abdijplein. 

NS biedt Railrunners aan, waarmee kinderen tot en met 11 jaar voor €2,50 richting Middelburg kunnen reizen. Bekijk hier de aanbieding. Via  deze reisplanner kom je op 3 mei op tijd in Middelburg!

AUTO

Mocht je toch met de auto komen, dan kun je parkeren in één van de parkeergarages of parkeerterreinen in het centrum van Middelburg. Kijk hier voor meer informatie.

FIETS

Uiteraard ben je ook van harte welkom op de fiets. Maak gebruik van de speciaal ingerichte fietsparkeerplekken op Plein 1940 of achter Helm op de Stadhuisstraat. Daarnaast kun je ook de fiets parkeren op het Zusterplein.

TOEGANKELIJKHEID

Expeditie NEXT is verspreid door het historische centrum van Middelburg. Niet alle locaties zijn toegankelijk voor mindervaliden, zoals de Sterrenwacht. Mindervaliden toiletten zijn te vinden op het Zusterplein, in het hoofdgebouw van de Provinciale Staten en in de Nieuwe Kerk.

Heb je speciale (medische) wensen, bv. behoefte aan een prikkelarme ruimte, kolfruimte of een plek waar je medicijnen gekoeld kunt bewaren, stuur een mail naar info@expeditienext.nl.

EHBO

De EHBO-post is op de Markt – naast de bar. Ook lopen er twee EHBO’ers door de binnenstad.

KIND KWIJT?

De EHBO-post is het verzamelpunt. Zet op het polsbandje van de kinderen je telefoonnummer, zodat wij je kunnen bellen.

ETEN & DRINKEN

Overal in de binnenstad van Middelburg zijn leuke cafés, restaurants, bakkerijen en snackbars waar je wat te eten kunt halen. Daarnaast staat er op de Markt en het Abdijplein een bar van Expeditie NEXT, waar je drinken kunt kopen of gratis kunt halen tegen inlevering van een consumptiemunt. De consumptiemunten zijn niet in te leveren bij andere horecapunten. Op het Abdijplein vind je ook leuke foodtrucks om een hapje te eten. Hier kan zowel contant als met PIN worden afgerekend. 

Verder is voor kinderen water gratis verkrijgbaar en kost limonade €1,-.

OVERNACHTEN

Aan één dag Middelburg niet genoeg? Dat begrijpen we maar al te goed! Ontdek hier de leukste logeertips in de buurt.

Veelgestelde vragen

De kaartverkoop voor het festival in 2024 is nog niet gestart. Bestel de tickets hier.

Uiteraard. Om 10:00 openen de kassa’s. Het programma duurt van 11:00 tot 17:00 uur. Je bent welkom wanneer en hoe lang je zelf wilt.

Het programma is gemaakt voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Maar de ervaring leert dat ook jongere kinderen zich goed vermaken bij een deel van het programma. Ook zal er ander soort vermaak zijn, denk aan springkussens. Voor ieder wat wils!

Er is geen los programma voor volwassenen. Maar elk programmaonderdeel is ook interessant voor volwassenen en je kunt wetenschappers alle vragen stellen die je hebt. Ja, dit mag. Behalve in enkele binnenlocaties, zoals de musea en de kerk, mag je overal eigen eten en drinken consumeren. Naast onze barren en foodtrucks is er ook veel lokale horeca die eten en drinken aanbieden.

Zutphen is een compacte stad. Wij zorgen voor bewegwijzering zodat je het festival makkelijk kunt vinden. Op het festival zelf ontvangt iedereen een plattegrond, waarop alle programmaonderdelen duidelijk vindbaar zijn. Ook kun je op expeditienext.nl de locatie van het programma vinden.

Tickets die je op de dag zelf koopt, betaal je met PIN. Eten en drinken kun je pinnen en/of contant betalen, dit is afhankelijk van de horeca.

Ja, zolang we niet uitverkocht zijn kun je bij de kassapunten ook tickets kopen (met PIN). Vorig jaar was het festival uitverkocht, dus we raden aan om tickets van tevoren online te kopen.

Ja, we scannen tickets vanaf mobiele telefoons. Het printen van het ticket is niet nodig, daarmee besparen we met z’n allen weer veel papier!

Ja, stuur een mail naar info@expeditienext.nl en wij beantwoorden je vraag graag!

Alle winkels zijn gewoon open en bereikbaar.

Nee, restitutie is niet mogelijk. Het is wel mogelijk om de tickets aan iemand anders te geven. Je kan de tickets aanbieden via het evenement van Expeditie NEXT op Facebook.