Informatie

WANNEER? Woensdag 3 mei (meivakantie), 11:00 – 17:00 uur
WAAR? De binnenstad van Middelburg
VOOR WIE? Nieuwsgierige kinderen van 6 tot 12 jaar en hun ouders/begeleiders
WAT? Experimenten, live-onderzoek, mini-colleges, shows en meer!

KAARTJES KOPEN

Kaarten voor kinderen tot 18 jaar zijn gratis, maar het is wel verplicht om voor hen gratis tickets te bestellen zodat we weten hoeveel kinderen we kunnen verwachten. Kaarten voor volwassenen kosten €7,50. In ruil voor dit bedrag ontvangen volwassenen twee consumptiemunten voor drankjes bij onze barren.

We verzoeken alle begeleiders om ook een ticket te kopen. Tijdens de programmaonderdelen worden kinderen begeleid door enthousiaste wetenschappers, maar tussen de activiteiten is het voor de veiligheid van het kind van belang dat er begeleiding aanwezig is. Daarnaast zijn alle proefjes, mini-colleges en andere activiteiten ook leuk voor de nieuwsgierige begeleiders!

Op 3 mei worden tickets gescand bij de kassapunten, waarna je een polsbandje en de muntjes ontvangt. Er zijn twee kassapunten in Middelburg: op de Markt en op het Koorkerkplein. Met het polsbandje heb je toegang tot de buiten- én binnenlocaties.

Kinderen krijgen een Expeditiekaart waarmee ze hun avontuur in Middelburg kunnen beginnen. Nog geen ticket? Bestel de tickets hier!

TIJDEN

Het programma is op 3 mei van 11:00 tot 17:00 uur. Vanaf 10:00 uur zijn de kassa’s geopend. 

OPENBAAR VERVOER

Middelburg is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Vanaf het NS Station Middelburg is het slechts 10 minuten lopen tot het festivalhart: de Markt en het Abdijplein. 

NS biedt Railrunners aan, waarmee kinderen tot en met 11 jaar voor €2,50 richting Middelburg kunnen reizen. Bekijk hier de aanbieding. Via  deze reisplanner kom je op 3 mei op tijd in Middelburg!

AUTO

Mocht je toch met de auto komen, dan kun je parkeren in één van de parkeergarages of parkeerterreinen in het centrum van Middelburg. Kijk hier voor meer informatie.

FIETS

Uiteraard ben je ook van harte welkom op de fiets. Maak gebruik van de speciaal ingerichte fietsparkeerplekken op Plein 1940, achter Helm op de Stadhuisstraat of bij de Balans. Daarnaast kun je ook de fiets parkeren op het Zusterplein.

TOEGANKELIJKHEID

Expeditie NEXT is verspreid door het historische centrum van Middelburg. Niet alle locaties zijn toegankelijk voor mindervaliden, zoals de Sterrenwacht. Op enkele plekken is een invalidentoilet aanwezig. 

Heb je speciale (medische) wensen, bv. behoefte aan een prikkelarme ruimte, kolfruimte of een plek waar je medicijnen gekoeld kunt bewaren, stuur een mail naar info@expeditienext.nl.

ETEN & DRINKEN

Overal in de binnenstad van Middelburg zijn leuke cafés, restaurants, bakkerijen en snackbars waar je wat te eten kunt halen. Daarnaast staat er op de Markt en het Abdijplein een bar van Expeditie NEXT, waar je drinken kunt kopen of gratis kunt halen tegen inlevering van een consumptiemunt. De consumptiemunten zijn niet in te leveren bij andere horecapunten. Op het Abdijplein vind je ook leuke foodtrucks om een hapje te eten. Hier kan zowel contant als met PIN worden afgerekend. 

Verder is voor kinderen water gratis verkrijgbaar en kost limonade €1,-.

OVERNACHTEN

Aan één dag Middelburg niet genoeg? Dat begrijpen we maar al te goed! Ontdek hier de leukste logeertips in de buurt.

Veelgestelde vragen

Uiteraard. Om 10:00 openen de kassa’s. Het programma duurt van 11:00 tot 17:00 uur. Je bent welkom wanneer en hoe lang je zelf wilt.

Het programma is gemaakt voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Maar de ervaring leert dat ook jongere kinderen zich goed vermaken bij een deel van het programma. Ook zal er ander soort vermaak zijn, denk aan springkussens. Voor ieder wat wils!

Er is geen los programma voor volwassenen. Maar elk programmaonderdeel is ook interessant voor volwassenen en je kunt wetenschappers alle vragen stellen die je hebt. Ja, dit mag. Behalve in enkele binnenlocaties, zoals de musea en de kerk, mag je overal eigen eten en drinken consumeren. Naast onze barren en foodtrucks is er ook veel lokale horeca die eten en drinken aanbieden.

Middelburg is een compacte stad. Wij zorgen voor bewegwijzering zodat je het festival makkelijk kunt vinden. Op het festival zelf ontvangt iedereen een plattegrond, waarop alle programmaonderdelen duidelijk vindbaar zijn. Ook kun je op expeditienext.nl de locatie van het programma vinden.

Tickets die je op de dag zelf koopt, betaal je met PIN. Eten en drinken kun je pinnen en/of contant betalen, dit is afhankelijk van de horeca in Middelburg. Er zijn meerdere pinautomaten in Middelburg aanwezig.

Ja, zolang we niet uitverkocht zijn kun je op 3 mei bij de kassapunten ook tickets kopen (met PIN). Vorig jaar was het festival uitverkocht, dus we raden aan om tickets van tevoren online te kopen. Bestel ze hier!

Ja, we scannen tickets vanaf mobiele telefoons. Het printen van het ticket is niet nodig, daarmee besparen we met z’n allen weer veel papier!

Nee helaas kan dit niet. Vrijdag 3 mei vanaf 10:00 gaan de kassa’s open.

 

Ja, stuur een mail naar info@expeditienext.nl en wij beantwoorden je vraag graag!

Alle winkels zijn gewoon open en bereikbaar.